Warm welkom bij Thermen en Wellness Anholts

Direct reserveren

Thermen & Wellness Anholts

Thermen & Wellness Anholts is gevestigd in het prachtige beekdal-landschap van het oliedorp Schoonebeek, in de toeristische gemeente Emmen. Gelegen in de mooie provincie Drenthe in het zicht van de Duitse grens, is Thermen & Wellness Anholts op dit moment één van de meest bekende thermencentra van Noord-Nederland.

Alles op een rijtje

Openingstijden
 • Wij zijn geopend op maandag t/m zaterdag van 10 tot 22 uur.
 • Op zondag zijn we geopend van 10 tot 20 uur.
 • We vinden het fijn als u uw bezoek reserveert.
 • Ons avondtarief is vanaf 16.30 uur (van maandag tot en met zaterdag),  op zon- en feestdagen geen avondtarief en niet tussen 26 dec t/m 30 dec 2024).

  LET OP SOMS OP WOENSDAG DAMESDAG


  Speciale dagen:

  Zomer Jubileum BBQ zaterdagavond 13 juli vanaf 18 uur.

  Iedereen die er om 18 uur is doet automatisch mee met de zomer BBQ. De normale keuken is dan gesloten! Prijs is € 25 p.p. Tevens wordt er een mooie Gulpener BBQ verloot onder de BBQ gasten en is er live gitaarmuziek en meerdere opgietingen. BBQ is alleen met reservering: Reserveer hier, kies voor entree met BBQ of Entree met badenkaart en BBQ. Uiteraard kunt u de gehele dag genieten van de sauna faciliteiten en 's avonds lekker meegenieten van de BBQ.

   

  Graag uw bezoek even reserveren!

   

 

 

 

Damesdagen

 

In 2024 de volgende woensdagen damesdagen van 10 uur - 22.00 uur

10 juli
18 september
30 oktober (herfstvakantie)
27 november

 Thermen & Wellness Anholts heeft GEEN badkledingdagen, Reserveer uw bezoek!

Saunacabines

Finse saunacabine 90 ºC
Dit is een ruime cabine met een lage luchtvochtigheid. In deze cabine zijn ruime ligplaatsen aanwezig. Diverse keren per dag wordt hier de aufguss/ opgieting gedaan. Tijden: 11.30 (mini), 14.00, 17.00 en 20.00 uur (tijden onder voorbehoud). Voor de opgietingen kunt u muntjes krijgen bij de bar. Bij binnenkomst wordt er 1 muntje p.p. verstrekt, later kunt u een muntje krijgen op basis van beschikbaarheid. We reserveren geen muntjes!

Ruusu® cabine
Ruusu® is het Finse woord voor roos. Een synoniem voor schoonheid en perfectie. De roos staat centrale motief voor deze sauna, met als centrum een saunaoven van Rozenquartz. Een steensoort waar een helende werking wordt toegeschreven. De combinatie van materialen, licht en motieven zorgt voor een bijzondere sfeer, die wordt versterkt door de met water en etherische rozenolie gevulde schaal boven de saunaoven, waarvan de inhoud langzaam verdampt en voor een bijzonder ontspannende werking zorgt. De temperatuur van de Ruusu®-sauna is 75 ºC.

Kruidensauna
Een kruidencabine met een temperatuur rond de 85°C. De cabine is voorzien van een Dolomieten geur!

Buitencabine 70°
Een Finse cabine met een lage vochtigheid. Er is een open haard aanwezig en u hebt via het raam een mooie uitzicht op de tuin van de thermen en beautycentrum. Deze cabine is een stiltesauna!

Valo®-bad
Valo is het Finse woord voor licht. Het Valo®-bad heeft in de saunacabine een temperatuur van 60 ºC, bij een luchtvochtigheid van ongeveer 40%. Honderden kleine lampjes zorgen voor de suggestie van een sterrenhemel die van tijd tot tijd van kleur veranderen. Samen met de muziek die zachtjes klinkt geeft dat een optimale sfeer in de cabine. Centraal staat een granieten kogel waaruit geluidloos met etherische olie verrijkt water vloeit. De bijzondere geur vult de lucht en draagt daarmee bij aan een nog verdere ontspanning.

Infrarood cabine
Infrarode straling ofwel dieptewarmte dringt tot maar liefst 4 cm de huid in. Hierdoor voert het lichaam afvalstoffen effectief af. Daardoor transpireert u in de infraroodcabine aanzienlijk. Door een totale ontspanning van het lichaam tijdens een cyclus in de infrarood cabine, zal ook de geest zich ontspannen. Hierdoor is de infrarood cabine een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van stress en vermoeidheid. Ook mensen met stijve gewrichten en pijnlijke spieren hebben hier voordeel bij. Na het bezoeken van een infrarood cabine dient u uw lichaam lauw af te koelen en nadien een rustpauze in te lassen.

Stoombad
Het ruim opgezette en betegelde stoombad heeft een temperatuur van ongeveer 50 ºC, met een vochtigheid van 100%. De stoom in deze cabine ontstaat doordat heet water naar beneden klettert als een waterval. Een injectie met etherische olie, zoals mint en/of eucalyptus maakt het stoombad compleet. In het stoombad wordt geregeld een saunabonbon, boomschorspeeling of een crème uitgereikt. De tijden worden bekend gemaakt via de informatiebordje bij het stoombad. Deze rituelen zijn met een kleine bijbetaling.

Onze huisregels

Huis- en gedragsregels Thermen- en Wellness Anholts (per 1-1-2023)

Onze huis- en gedragsregels zijn opgesteld om u als onze gast de gelegenheid te geven op een aangename manier van onze sauna gebruik te maken en er te verblijven. Door aan onze gedragsregels mee te werken, helpt u mee aan een aangenaam en ontspannen verblijf voor uzelf èn voor de andere gasten.

Met het betreden van onze accommodatie geeft u aan zich te houden aan de bij ons geldende huis- en gedragsregels. Onze gasten komen voor rust en ontspanning. Wij gaan er vanuit, dat u hier rekening mee houdt.

Algemene huis- en gedragsregels van onze sauna:

 1. Het dragen van badkleding is niet toegestaan.
 2. Het gebruik van mobiele telefoons is uitsluitend toegestaan bij de receptie. Mobiele telefoons dienen uit te staan en achter te blijven in de door ons toegewezen (kleding)kasten. De sleutel van uw kledingkast kunt u bij  het begin afgeven bij de bar.
 3. U dient voor het opbergen van waardevolle voorwerpen en kleding gebruik te maken van de afsluitbare (kleding)kasten. De directie is niet aansprakelijk voor ontvreemding van goederen, tenzij dit een gevolg is van een verwijtbare en aan onze directie en/of ons personeel toe te rekenen tekortkoming.
 4. Glaswerk mag U niet meenemen in de natte ruimtes, sauna’s en dergelijke.
 5. Voor uw en onze veiligheid is er op het parkeerterrein en bij de receptie videoregistratie aanwezig; echter niet in de kleed- en saunaruimtes.
 6. Kinderen, die jonger zijn dan 16 jaar, worden uitsluitend onder begeleiding van een volwassene toegelaten.
 7. De aanwijzingen van het personeel dienen opgevolgd te worden. Verbaal, non-verbaal en/of lichamelijk geweld worden niet getolereerd.
 8. De directie aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van schade aan personen of goederen.
 9. Het is niet toegestaan om geluid- en/of beeldopnamen te maken.
 10. Storend gedrag, gewenste- en ongewenste intimiteiten en luidruchtigheid worden binnen ons bedrijf niet getolereerd.
 11. In onze sauna’s heeft u nodig: een handdoek (douchen), badlaken (in de sauna), badjas (in de rustruimtes). Het dragen van badslippers is verplicht. Dit is echter in de saunacabines niet toegestaan. Badjas dragen in de rustruimtes is verplicht.
 12. Voordat u de sauna ingaat en na ieder toiletgebruik, dient u zich te douchen en hierna af te drogen.
 13. Het meenemen van tassen naar het saunagedeelte is niet toegestaan. Alleen doorzichtige tasjes zijn toegestaan. Ze zijn te huur bij de receptie € 0,50 of te koop € 7,95. Plastic zakjes zijn niet meer aanwezig.
 14. Aufgussen of het opgooien van water en/of geurende essences mag uitsluitend worden gedaan door ons personeel en met middelen die door ons ter beschikking worden gesteld. De apart bij de sauna aangegeven regels voor de aufguss dient u na te leven.
 15. In de saunacabines dient u op de houten banken een handdoek onder uw gehele lichaam te leggen, dus ook onder uw voeten. U mag geen handdoeken onbeheerd in de saunacabines neerleggen en/of achterlaten. U mag ook geen drinken, eten en/of ijsschilvers meenemen in de (sauna)cabines.
 16. Duiken en/of springen in de baden is niet toegestaan. U dient op een handdoek plaats te nemen indien u gebruik maakt van de voetenbaden.
 17. Het meebrengen en gebruiken van elektrische apparatuur is niet toegestaan. Ook het ontharen in de saunaruimten, kleedruimten en onder de douches is niet toegestaan.
 18. U bent verplicht de in onze accommodatie gevonden voorwerpen aan de receptie of ons personeel af te geven.
 19. Roken is niet toegestaan, behalve op de plekken waar dit door ons is toegestaan of door ons is aangegeven. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
 20. Voorwerpen en middelen, die lichamelijk letsel kunnen toebrengen zoals wapens, messen, drugs, injectienaalden (m.u.v. diabetici) zijn niet toegestaan.
 21. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte eet- en drinkwaren te nuttigen. Plastic waterflessen mag u niet meenemen in de rustruimten en het restaurant.
 22. Iedereen, die zich hinderlijk gedraagt, krijgt van ons één officiële waarschuwing.
 23. Weigering van de toegang en/of verwijdering uit de sauna, vindt plaats na betaling van alle openstaande kosten en gebeurt:
  - In geval van het niet opvolgen van de aanwijzingen van het personeel;
  - Indien men onder invloed is van drugs en/of alcohol; bij aanstootgevend- en wangedrag (ter beoordeling van ons personeel);
  - Bij het lijden aan besmettelijke ziekte(n) of als er sprake is van open wonden.
 24. Bij mooi weer serveren we alles wat op de drankenkaart staat door de hele tuin, het eten van de lunch- en dinerkaart serveren we uitsluitend binnen of op het terras.

Aansprakelijkheid
Zowel voor diefstal, beschadiging als ongevallen acht de directie zich niet aansprakelijk, anders dan waartoe zij wettelijk is gehouden. U verblijft bij ons op eigen risico. Het spreekt vanzelf dat wanneer u schade veroorzaakt, u deze ook dient te vergoeden. Huis- en gedragsregels, iedereen wordt geacht op de hoogte te zijn van onze gedrags- en huisregels. Iedereen die zich niet overeenkomstig deze regels gedraagt, kan worden verwijderd en indien nodig de toegang voor langere tijd of definitief worden ontzegd. Vanzelfsprekend hopen wij van harte, dat dit niet nodig zal zijn en wensen u een aangenaam verblijf in onze accommodatie!!

Select Wellness Group

Select Wellness Group staat voor meerdere wellnessbedrijven met een eigen identiteit. De karakteristieke bedrijven zijn veelal door de jaren heen gegroeid en spiegelen de omgeving, zoals bosrijk, landelijk of stedelijk.

De bedrijven vormen dé perfecte locatie voor uw wellnessdag met hun verscheidenheid aan sauna- en wellnessfaciliteiten, ontspannende (beauty)behandelingen en heerlijke lunch- en dinergerechten. Persoonlijke aandacht en service staan voorop: wellness with a personal touch.
Er heerst een gemoedelijke en comfortabele sfeer. Dit is de juiste ambiance om de hectiek van alledag los te laten en tot rust te komen. De essentie van een dag wellness is leidend; zorgeloos ontspannen.

www.selectwellness.nl

Vacatures

Regelmatig zijn er vacatures in ons bedrijf. Mocht de vacature van uw keuze er niet bij staan, kunt u altijd een open sollicitatie naar ons sturen. We houden uw brief dan in ons bestand. U kunt uw brief schrijven naar: Thermen & Wellnesscentrum Anholts, t.a.v. Ilse Gielen, Europaweg 191, 7761 AE Schoonebeek of per mail naar ilse@anholts.nl.

Op dit moment zoeken we:

VACATURE

Onze topper schoonheidsspecialiste Anouk, gaat ons helaas verlaten omdat ze de HBO-studie huidtherapie gaat volgen. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe topper! Het is een combinatiefunctie schoonheidsspecialiste met bediening. Het aantal uren gaat in overleg. Je bent wel bereid om ook in de weekenden te werken (volgens een rooster) en in de avonduren. GASTEN LATEN GENIETEN is ons motto! Lijkt je dat geweldig? Stuur dan een e-mail naar ilse@anholts.nl, graag met CV en foto.

 

 

 

 

 

Wellnesscard

Bij uw bezoek aan ons, kunt u bij vertrek een wellnesscard meekrijgen. De wellnesscard is uitgegeven door Select Wellness Group waar wij bij aangesloten zijn en is ook geldig bij alle andere leden van de Select Wellness Group.

Met de wellnesscard kunt u sparen voor een gratis entree. Bij elke € 2,00 die u besteedt, krijgt u één parel op uw kaart. Bij het afrekenen na uw bezoek aan ons geeft u uw pas af en zetten wij de parels erop.

Tegen inlevering van 330 punten (per 1 februari 2024 350) hebt u bij ons een gratis entree. Voor 230 punten (per 1 februari 240) hebt u een avondentree, vanaf 16.30 uur.

Uw pas dient wel geregistreerd te worden. U krijgt dan ook geregeld een nieuwsbrief van de Select Wellness Group met leuke aanbiedingen en/of nieuws. Voor het registreren van uw pas en meer informatie klik hier!

Sport en sauna

Sport en sauna: Een gezonde combinatie!
Het gebeurt steeds vaker dat sporters na een fysieke inspanning de rust en de ontspanning van de sauna opzoeken. Dat doen ze met een goede reden: recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een bezoek aan de sauna een zeer positief effect heeft op de prestatie van sporters. Dat geldt voor topsporters, maar natuurlijk ook voor mensen die puur voor hun plezier sporten.

Sneller herstel van het lichaam
De doorbloeding van het lichaam en het ademhalingsvermogen worden in de sauna gestimuleerd. Daardoor krijgen met name duursporters een beter uithoudingsvermogen. Voor andere sporters die een zware inspanning hebben geleverd of recreanten die pijnlijke spieren hebben, is de sauna ook gezond. Saunabezoek bevordert namelijk het herstel van de spieren na een training of wedstrijd. Het lichaam wordt opgewarmd en gaat zweten. Daardoor worden melkzuur en andere afvalstoffen sneller afgevoerd en worden de wegen voor zuurstofvoorziening in het lichaam vrijgemaakt.

Na het sporten
Sauna en sport is alleen een goede combinatie na het sporten, niet ervoor. Een saunaronde kost namelijk energie. Het plannen van een sauna bezoek voor een belangrijke sportwedstrijd of zware training is dus geen goed idee. Maar na afloop wel! Alle sporters zijn daarom bij Thermen en Beautycentrum Anholts welkom om in een van de sauna’s of warme baden te herstellen na hun sportieve inspanningen. En om lekker uit te rusten natuurlijk.

Merken in de beautysalon

In onze beautysalon werken we met het biologische merk Absolution.

Absolution
Absolution bestaat uit hoogwaardige biologische huidverzorgings producten. Alle producten zijn ook bij ons te koop.

Huidverbetering, anti-aging en relaxing voor mannen en vrouwen. Dat is waar Absolution voor staat. Het zijn eigentijdse behandelingen met hoogwaardig gecertificeerde biologische producten die door onze skin expert middels serums en een mix & match principe op uw huid afgestemd worden. Hierdoor krijgt uw huid exact wat het nodig heeft! De producten hebben een duidelijke en sterke werkzaamheid, zijn toepasbaar op iedere huid en zijn gericht op mannen en vrouwen. Absolution wil de beste resultaten behalen op de meest efficiënte manier.

Absolution is winnaar van de Beauty Astir Awards – dé prestigieuze persprijs voor de beste cosmetica introductie!
De producten van Absolution zijn biologisch gecertificeerd. We willen u het beste van het beste aanbieden, niet zomaar een huidverzorgingslijn, maar een lijn waarvan de producten biologische ingrediënten bevatten. Minstens 60% van de ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw. Daarnaast is 99% van deze plantaardige ingrediënten biologisch, waarbij 10% hiervan gecertificeerd biologisch vervaardigd is.*

*Natural and organic cosmetic certified by Ecocert Greenlife according to Ecocert Standard available at http://cosmetics.ecocert.com

Uw huid is uniek: zij weerspiegelt uw emoties, uw omgeving, uw intimiteit. Net als u, veranderen haar behoeften elke dag. Door te luisteren naar uw huid en te voorzien in wat zij vraagt, houdt u haar in conditie en helpt u haar balans en schoonheid te herstellen.

Dit is waarom Absolution is ontwikkeld. Gecertificeerd biologisch, anti-veroudering en unisex. Een huidverzorgingslijn op maat: makkelijk af te stemmen op de stemmingen en behoeften van uw huid.

Absolution is vervaardigd van gecertificeerd biologische en wilde plantenextracten, mineralen en vitaminen, die essentieel zijn voor de jeugdigheid en de balans van uw huid. Het combineert zintuiglijke texturen en parfums, eenvoud in gebruik en natuurlijk ... zeer effectieve ingrediënten.

En…er is meer!
Het zou zonde zijn om producten te vervaardigen zonder geweldige en efficiënte producten als: wilde plantenextracten, mineralen en natuurlijke vitaminen, die niet kunnen worden gekweekt en daarom dus ook niet biologisch gecertificeerd kunnen worden. Absolution heeft ervoor gekozen om deze ingrediënten te integreren in alle formules. Absolution is een huidcosmeticamerk uit Frankrijk; ook de toeleveranciers zijn gevestigd in Frankrijk en samen zorgen we voor een duurzame ontwikkeling van de producten. Zelfs de verpakkingen zijn duurzaam en worden gerecycled en/of zijn recyclebaar en bedrukt met plantaardige inkten. De non-aerosol verpakkingen zijn gemaakt van Polypropylene(PP) in plaats van glas, om te garanderen dat het product beschermd wordt tegen oxidatie en bacteriën, die de houdbaarheid van het product verminderen. Het gebruik van Polypropylene vermindert ook de ecologische impact op het transport. (transporteren van glas is veel kostbaarder) We werken er (bijna!) elke dag aan om de ecologische weg van de productie te minimaliseren. Na gebruik kan de verpakking bij het plastic afval gedeponeerd worden.

Voor meer informatie en over de producten kunt u kijken op: https://www.absolution.nl/

Kom ook heerlijk genieten bij thermen & wellness anholts

Openingstijden

Elke dag open vanaf 10 uur tot en met 22 uur. Zondag tot 20.00 uur geopend! Soms op woensdag damesdag.

Lees meer

Heerlijk genieten!

Elke dag open vanaf 10 uur tot en met 22 uur. Zondag tot 20.00 uur geopend! Soms op woensdag damesdag. Klik hier voor meer informatie.

Arrangementen

Rosa Wellnessdag
 • Genieten van de sauna’s en de baden
 • Een ontspannende Hammam salonbehandeling van 45 minuten, bestaat uit scrubben van de rug, zeepmassage rug en benen, honingpakking rug en olie massage rug en benen.
 • Parrafine handpakking, een verzorgende behandeling, uw handen worden weer heerlijk zacht. Inclusief scrubben en massage van de handen
 • Een heerlijk broodje naar keuze
  Van € 112, nu voor € 99 p.p.

U neemt uw eigen badjas, handdoeken en slippers mee. De behandelingen worden tussen 12 uur en 19 uur ingepland. (Badjas € 7,50 en handdoeken € 7,50 evt. te huur en badslippers evt. te koop € 7,00)

Arrangementen en wellness dagen kunt u alleen per email reserveren of telefonisch.

€ 99,00
Neem contact met ons op om te reserveren.

Tulipano Wellnessdag
 • Genieten van de sauna’s en de baden
 • Een heerlijk broodje naar keuze
 • Een Absolution Facial Complete van 55 min.
 • Een rug-, nek- en schoudermassage van 25 minuten
 • Nu voor € 115 p.p.

U neemt uw eigen badjas, handdoeken en slippers mee. De behandelingen worden tussen 12 uur en 19 uur ingepland. (Badjas € 7,50 en handdoeken € 7,50 evt. te huur en badslippers evt. te koop € 7,00)

Wilt u extra behandelingen, graag bij de reservering gelijk mee opgeven. Dan kunnen we er met de planning rekening mee houden.

Arrangementen en wellness dagen kunt u alleen per email reserveren of telefonisch.

€ 115,00
Neem contact met ons op om te reserveren. 0524-531755 of mail naar receptie@anholts.nl

Relax Wellnessdag
 • Genieten van de sauna's en baden
 • Een kop thee, koffie of cappuccino met iets lekkers naar keuze
 • ‘Bar’ Massage (nieuw): De massage van 40 minuten wordt door middel van een massage 'bar' uitgevoerd. Uw rug-, nek- en schouders en de achterkant van uw benen zullen gemasseerd worden. Door de huidstemperatuur komt er een heerlijke geurende olie vrij, waarmee een ontspannende massage uitgevoerd kan worden. U hebt keuze uit drie soorten 'bars'. Op dit moment zijn dat: 'Therapy', 'Hottie' en 'Sleepy'.
 • Stoombadritueel naar keuze. U hebt de keuze uit een crèmebehandeling, boomschorspeeling of een saunabonbon. Tijdstip is afhankelijk van het rituelen schema.

U neemt uw eigen badjas,handdoeken en slippers mee. De 'Bar' massage zal in de middag voor u ingepland worden.
Badjas ( € 7,50) en handdoeken (€ 7,50) eventueel te huur en Anholts teenslippers te koop € 7,00 per paar.

Arrangementen en wellness dagen kunt u alleen per email reserveren of telefonisch.

€ 90,00
Neem contact met ons op om te reserveren.

Beauty en prijzen

Wij bieden diverse beautybehandelingen aan. Alle behandelingen kun je online reserveren. Ook zonder saunabezoek.

Lees verder

Beautydag

Zin in een heerlijke verwendag? Boek dan een beautydag en laat je helemaal in de watten leggen. We hebben verschillende arrangementen die je online kunt boeken.

Arrangementen